15 инфраструктурни обекта на територията на града, сред които ремонт на

...
15 инфраструктурни обекта на територията на града, сред които ремонт на
Коментари Харесай

Стопират 15 инфраструктурни обекта във Варна, докато не се завършат сегашните

15 инфраструктурни обекта на територията на града, измежду които ремонт на улици и междублокови пространства, е стопирала Община Варна. Целта е първо да се приключат сегашните, а не да се стартира работа по нови, тъй че градът да се блокира. Това стана ясно от думите на кмета Благомир Коцев.

Много от ремонтните дейности са почнали след недобре свършена работа по тяхното планиране. Има недостатъци. Явно проектантите са ги чертали, употребявайки Гугъл maps, а не са били на терен, счита кметът.

Кметът споделя, че даже се обмислят наказания към компаниите. Част от плановете са били стартирани без да бъдат финансово обезпечени.

Стопираните все още ремонтни действия са до " Двете кули ", от Траката до курорта Св. Св. Константин и Елена, пътят от " Аспарухово " към Галата, а работата по тях ще стартира през септември, разбираме още от кмета.

Относно тъжби на жители, че се чертаят улици в града за " зелена зона “, а по тях има дупки, стана ясно, че тези нередности ще бъдат отстранени.

Заради лимитирани средства в бюджета на Варна за тази година, а и поради неналичието на проектирани действия, не се планува ремонтни действия по улици в централната част на града до началото на летния туристически сезон.

Кметът засегна и тематиката за паната по пътя към Траката, които препречват гледката към морето. Има издадени наставления, само че един от притежателите е обжалвал. За това се чака решение от съда.

Продължава се по работата по оповестяването на постройката на някогашния хотел " Одесос “ за архитектурен паметник. Към момента има единствено такава, че е част от архитектурен отбор. Това стопира до някаква част концепцията за събарянето му и градежа на висока постройка там, стана ясно още от думите на кмета Коцев.

До края на месеца ще би трябвало да приключат и по-голямата част от строително-ремонтните действия по постройката на " Филиала “.

Относно тръбата по Варненското езеро стана ясно, че там придвижване няма, защото има тъжба.

Заместник-кметът Китипов разкри, че се работи по откриване на звено за настоящи поправки. Така елементарно ще могат да се правят дребни действия, без да има потребност от процедура по социална поръчка.

Заместник-кметът добави, че при осъществените през предходната година ремонтни действия в града, не са заложени параметри за качество. Сега работим по нови правила, сподели той.

Ще изискваме нови табели по строителните обекти на Общината. На тях ще има информация за периодите на осъществяване. Ще бъдат и с по-ярки цветове, с цел да се виждат отдалеко.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР